SWEETEST LOVE, I DO NOT GOE
दोस्तों के साथ शेयर करें

‘SWEETEST LOVE I DO NOT GOE’ Objective Question

नमस्कार दोस्तों Hindi-Exam.Com पर आपका स्वागत है, इस पोस्ट में Bihar Board 12th English (Rainbow) के पाठ SWEETEST LOVE I DO NOT GOE का सम्पूर्ण Objective Question- Answer दिया है, जैसा की आप जानते है कि आजकल Bihar Board 12th Exam में बहुत ज्यादा Objective Question पूछा जा रहा है !

इसी को ध्यान में रखते हुए हम आपके के लिए Bihar Board 12th English (Poetry) के ऐसे Objective Question लाये है, जो आपके आनेवाले Exam के लिए बहुत ही फायदेमंद साबित होगा | इसीलिए हमारी सलाह है की दिए गये SWEETEST LOVE I DO NOT GOE ध्यान से पढ़े | बार- बार पढ़े जिस से आपकी तैयारी अच्छी हो जाए !

Bihar Board 12th ‘MY GRAND MOTHER’S HOUSE’ सम्पूर्ण पाठ Objective

1. John Donne is a ………….. poet.
(A) nature
(B) metaphysical
(C) cavalier
(D) romantic
Ans. (B)

2. “That thou lov’st mee, as thou say’st, is from
(A) Snake
(B) The Soldier
(C) Song of Myself
(D) Sweetest Love I Do Not Goe
Ans. (D)

3. Donne present himself in ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ in
(A) the first person singular number
(B) the first person plural number
(C) the third person singular number
(D) None of these
Ans. (A)

4. ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ is
(A) a didactic poem
(B) an allegorical poem
(C) a love poem
(D) None of
Ans. (C)

5. Donne is well-known for his
(A) songs and sonnets
(B) satires
(C) sermons
(D) All of these
Ans. (D)

6. In the poem, ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ dye’ stands for
(A) to die
(B) to paint
(C) both (A) and (B)
(D) None of these
Ans. (A)

7. ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ may be compared with Shakespeare’s
(A) ‘All the World’s Stage’
(B) ‘The Marriage of True Minds’
(C) ‘Blow Blow Thou Winter Wind’
(D) None of these
Ans. (B)

8. Who has composed the poem, ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’?
(A) John Donne
(B) Andrew Marvell
(C) George Herbert
(D) None of these Ans. (A)

9. John Donne was the pioneer of –
(A) Elizabethan poetry
(B) Metaphysical poetry
(C) Restoration poetry
(D) Neo-classical poetry
Ans. (B)

10. ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ is
(A) a sonnet
(B) an ode
(C) a lyric
(D) a ballad
Ans. (C)

11. ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ has been addressed to
(A) Donne’s sistet
(B) Donne’s mother
(C) Donne’s friend
(D) Donne’s wife
Ans. (D)

12. The occasion of the poem, ‘Sweetest Love, I Do Not Goe is Donne’s
(A) continental trip
(B) space tour
(C) voyage
(D) None of these
Ans. (A)

कक्षा-12 PHYSICS का Chapter- wise सम्पूर्ण हल

Bihar Board 12th ‘A MARRIAGE PROPOSAL’ सम्पूर्ण पाठ Objective

13. John Donne has written the poem
(A) Song of Myself
(B) An Epitaph
(C) Sweetest Love I Do Not Goe
(D) The Soilder
Ans.(C)

14. The poet in Sweetest Love I Do Not Goe is …………. his beloved.
(A) tired of
(B) angry with
(C) sad for
(D) happy for
Ans. (C)

15. John Donne is going to ………… leaving his wife behind.
(A) France
(B) Germany
(C) Italy
(D) England
Ans. (B)

16. John Donne thinks that……….. is certain
(A) death
(B) work
(C) life
(D) None of these
Ans. (A)

17. John Donne wants to go away because he is not tired of his …………
(A) mother
(B) father
(C) beloved
(D) sister
Ans.(C)

18. The poet (John Donne) is better than the
(A) moon
(B) sun
(C) earth
(D) sky
Ans. (B)

19. John Donne feels that a …………. is very hopeless.
(A) animal
(B) goat
(C) bird
(D) man
Ans. (D)

20. …………… has been described as a metaphysical poet.
(A) John Keats
(B) T.S. Eliot
(C) John Donne
(D) Walt Whitman
Ans. (B)

21. ……….. wants to gladly accept death.
(A) Walt Whitman
(B) John Keats
(C) John Donne
(D) T.S. Eliot
Ans. (C)

Bihar Board 12th के लिए महत्वपूर्ण Apps

Bihar Board 12th ‘A MARRIAGE PROPOSAL’ सम्पूर्ण पाठ Objective

22. John Donne had seen the sun setting …………… night.
(A) today
(B) yesterday
(C) tomorrow
(D) None of these
Ans. (B)


दोस्तों के साथ शेयर करें

Leave a Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!