बिहार बोर्ड इंग्लिश ग्रामर - Adjectives
दोस्तों के साथ शेयर करें

बिहार बोर्ड इंग्लिश ग्रामर ऑब्जेक्टिव क्वेश्चन – Adjectives

नमस्कार दोस्तों Hindi-Exam.Com पर आपका स्वागत है, इस पोस्ट में हम आपको बिहार बोर्ड इंग्लिश ग्रामर का संपूर्ण ऑब्जेक्टिव क्वेश्चन देने जा रहे हैं। जैसा की आप जानते है कि आजकल बिहार बोर्ड इंग्लिश ग्रामर Exam में बहुत ज्यादा इंग्लिश ग्रामर पूछा जा रहा है | इसी को ध्यान में रखते हुए हम आपके के लिए बिहार बोर्ड इंग्लिश ग्रामर के ऐसे Objective Question लाये है, जो आपके आनेवाले Exam के लिए बहुत ही फायदेमंद साबित होगा ! इसीलिए हमारी सलाह है की दिए गये बिहार बोर्ड इंग्लिश ग्रामर ध्यान से पढ़े ! बार- बार पढ़े जिस से आपकी तैयारी अच्छी हो !

6. ADJECTIVES

Direction : Fill in the blanks using the correct options given below.

1. I’am very interested. I think the apartment is………………………. beautiful.
(A) extreme
(B) extremely
(C) will extreme
(D) will extremely
Ans. (B)

2. The owner seems nice, but she talks ………. slow.
(A) awful
(B) awfully
(C) terrible
(D) terribly
Ans. (B)

3. There isn’t………………. time before the celebrations starts.
(A) many
(B) much
(C) few
(D) little
Ans. (B)

4. There isn’t ………… milk at home. Why don’t you buy some?
(A) some
(B) little
(C) any
(D) many
Ans.(C)

5. Please have more rice, you haven’t taken much.
(A) some
(B) any
(C) no
(D) several
Ans. (A)

6. It was very cold yesterday, so I remained indoors ……….day.
(A) some
(B) any
(C) no
(D) all
Ans. (D)

7. Which movie did you enjoy more the ‘Ice Age’ or ‘Home Alone”? I enjoyed ………… of these movies.”
(A) all
(B) either
(C) both
(D) any
Ans. (C)

बिहार बोर्ड कक्षा-12 मॉडल पेपर

8. ………… a times I have visited this place, just to feel a touch of nature.
(A) Much
(B) Many
(C) More
(D) Most
Ans. (B)

9. The English paper was very ………..
(A) simplified
(B) correct (C) tough
(D) tougher
Ans.(C)

10. Never take or give ……….. help to anyone.
(A) finance
(B) financial
(C) financed
(D) money
Ans. (B)

11. Flowers and trees are God’s …………. gifts to mankind.
(A) most precious
(B) more precious
(C) very precious
(D) prettier
Ans. (A)

12. Most Indians are ………….. in their domestic expenditure.
(A) economic
(B) economics
(C) economical
(D) most economic
Ans.(C)

13. My parents are very ……………… about my joining in the NCC.
(A) enthusiasm
(B) enthusiastic
(C) enthusing
(D) enthuse
Ans. (B)

14. I have never seen a ………… hill station than Laddakh.
(A) picturesque
(B) more pictureque
(C) most pictureque
(D) None of these
Ans. (B)

15. Raghu is taller than Robert but Rupinder is …………. still.
(A) tall
(B) taller
(C) more taller
(D) the tallest
Ans. (D)

16. …………….. book is mine.
(A) This
(B) That
(C) These
(D) Both (A) and (B)
Ans. (D)

17. …………….. pens are yours.
(A) These
(B) That
(C) This
(D) Both (A) and (B)
Ans. (A)

18. ………………….. students are present in the class.
(A) All
(B) Total
(C) Whole
(D) Entire
Ans. (A)

19. There weren’t ………… apples on the table.
(A) lesser
(B) much
(C) many
(D) some
Ans. (B)


दोस्तों के साथ शेयर करें

Leave a Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!